Documentatie voor de huidige versie FFB-Bridge Pro 1.0.0-rc.2 Iets verouderds gevonden? Meld het via het feedbackformulier.

Profielherstel

Profielherstel bewaart privékopieën van de profielen die je kiest op de server van FFB-Bridge, zodat je ze op een andere computer of na een herinstallatie kunt herstellen. In deze bèta is het een previewfunctie.

Het tabblad Herstel in Bibliotheek voordat je je aanmeldt, met de knop Veilig aanmelden. Het tabblad Herstel in Bibliotheek voordat je je aanmeldt, met de knop Veilig aanmelden.
Figure 1. Het tabblad Herstel in Bibliotheek voordat je je aanmeldt, met de knop Veilig aanmelden.

Wat het doet

Je profielen staan in de Pro-profielmap op je computer. Profielherstel kopieert de profielen die je kiest naar je privé-herstelaccount en bewaart van elk profiel eerdere versies.

Je lokale profielen blijven altijd werken. Pro laadt ze, slaat ze op en vliegt ermee, of je nu online of offline bent, aangemeld of afgemeld.

Profielgeschiedenis is iets anders: die bewaart momentopnamen alleen op deze computer.

Aanmelden

  1. Klik op Bibliotheek in de zijbalk en dan op het tabblad Herstel.
  2. Klik op Veilig aanmelden. Pro stuurt een code van acht cijfers naar het e-mailadres van je Pro-licentie en toont dat adres gedeeltelijk verborgen, zodat je het kunt controleren.
  3. Typ of plak de code uit de e-mail in de app.
  4. Klik op Verifiëren en inloggen.

Een code verloopt na tien minuten. Komt de e-mail niet aan, klik dan op Code opnieuw sturen. Dat kan 60 seconden na de laatste e-mail. Gebruik de code uit de nieuwste e-mail.

Elke computer meldt zich apart aan. Aanmelden koppelt deze computer aan je herstelaccount, maar kopieert nog niets.

De profielen kiezen die je wilt kopiëren

Nadat je je hebt aangemeld, toont de pagina de profielen op deze computer onder De eerste privé online kopieën controleren.

  1. Vink elk profiel aan waarvan je een kopie wilt bewaren. Alles selecteren en Niets selecteren helpen bij een lange lijst. Profielen zonder vinkje blijven alleen op deze computer.
  2. Vink Ik heb deze lijst gecontroleerd en wil dat FFB-Bridge Pro de geselecteerde privé online kopieën maakt. aan.
  3. Klik op Privé online kopieën maken.

Er wordt niets geüpload voordat je bevestigt. Profielen die je later maakt, worden niet vanzelf toegevoegd. Om er een toe te voegen klik je op Lokale profielen controleren en vink je het aan.

Een ouder profiel kan in de lijst Controle nodig staan omdat het nog geen identiteit heeft, de ID die de kopieën ervan met elkaar verbindt. Klik op Identiteit voorbereiden. Pro bewaart het oude bestand in Profielgeschiedenis en geeft het profiel een identiteit; daarna kun je het aanvinken.

Wat er wordt gekopieerd

Alleen profielbestanden worden gekopieerd. Profielherstel kopieert niet:

  • hardware-instellingen, kalibratie, asrichting of knoptoewijzingen
  • MOZA-basisinstellingen en uitvoerlimieten
  • simulatorpaden en andere app-instellingen
  • logbestanden, ondersteuningsbundels en crashrapporten
  • Black Box-opnamen
  • gegevens en audio van Voice Control
  • licentiesleutels

Je privékopieën verschijnen nooit in de online bibliotheek.

Kopieën up-to-date houden

Als je een profiel opslaat dat je hebt opgenomen, bijvoorbeeld nadat je de hoogteroerbelasting van de C172 opnieuw hebt afgesteld, kopieert Pro de nieuwe versie kort daarna. Om wachtende wijzigingen meteen te versturen klik je op Nu synchroniseren.

Ben je offline, dan is je lokale opslag al klaar en wacht de kopie. De regel onder de titel toont hoeveel kopieën er wachten, wanneer de laatste klaar was en hoeveel opslag je gebruikt.

Versies en conflicten

De dienst bewaart tot 10 versies van elk profiel. Selecteer een profiel in de lijst met online kopieën om rechts de versies ervan te zien.

Als je hetzelfde profiel op twee computers wijzigt voordat een van beide synchroniseert, blijven beide versies bewaard en wordt geen van beide overschreven. Het profiel toont WIJZIGINGEN BEWAARD. Herstel de versie die je wilt als nieuw profiel.

Een profiel herstellen

  1. Meld je aan op de computer die het profiel nodig heeft en open Bibliotheek → Herstel.
  2. Selecteer het profiel in de lijst met online kopieën.
  3. Klik in de versielijst op de knop van de versie die je wilt. Elke knop toont het versienummer, bijvoorbeeld r3 ophalen.
  4. Klik op Nieuw lokaal profiel importeren om te bevestigen.

De versie komt binnen als nieuw lokaal profiel. Ze overschrijft nooit een profiel dat je al hebt, wordt nooit vanzelf het actieve profiel en activeert de stick nooit. Je vindt het profiel op de pagina Profielen; selecteer het wanneer je ermee wilt vliegen.

Pauzeren, prullenbak en downloaden

BedieningWat het doet
Nieuwe online kopieën stoppenStopt uploads vanaf deze computer. Kopieën die al op de server staan, blijven daar. Om opnieuw te beginnen klik je op Lokale profielen controleren en maak je de kopieën opnieuw.
Online kopie naar herstelbare prullenbak…Verplaatst de geselecteerde kopie naar de prullenbak nadat je op Naar prullenbak hebt geklikt. Je lokale profiel verandert niet, en de wijzigingen ervan worden niet meer gekopieerd. De kopie blijft 30 dagen in Herstelbare prullenbak. Klik daar op Herstellen om het ongedaan te maken.
Alles exporterenSlaat elke kopie en versie in je account, inclusief de prullenbak, op als één ZIP-bestand. Het wijzigt niets en maakt geen opslag vrij.
Herstelaccount beherenOpent je herstelaccount in de browser. Daar zie je je goedgekeurde computers, en kun je je gegevens exporteren of definitief wissen. Voor definitief wissen moet je je in de browser opnieuw aanmelden.
Verbinding verbreken…Meldt deze computer af nadat je op Afmelden hebt geklikt. Je online kopieën blijven bestaan.
VernieuwenLaadt je accountstatus, versies en opslaggebruik opnieuw.

Afmelden, een lokaal profiel verwijderen of Pro verwijderen wist je online kopieën nooit.

Limieten

OnderdeelLimiet
Profielen met kopieën1.000
Opslag50 MiB, gecomprimeerd
Bewaarde versies per profiel10
Tijd in de herstelbare prullenbak30 dagen

Kopieën in de prullenbak tellen mee voor je opslag tot hun 30 dagen voorbij zijn.

Versleuteling en opslag van je aanmelding

Je kopieën worden op de server versleuteld met sleutels die de dienst beheert. Dit is geen end-to-end-versleuteling: de FFB-Bridge-dienst kan een kopie ontsleutelen om die voor je te controleren, te tonen, te exporteren of te herstellen.

Pro bewaart je aanmelding voor herstel in de beveiligde opslag van je besturingssysteem. De pagina noemt welke opslag wordt gebruikt, bijvoorbeeld Secure sign-in storage: Linux Secret Service.

  • Windows: beschermd door je Windows-gebruikersaccount
  • macOS: Sleutelhanger
  • Linux: Secret Service, de sleutelbos van je desktop

Is beveiligde opslag niet beschikbaar, dan toont de pagina een waarschuwing en blijft de aanmelding geldig tot je Pro sluit. De volgende keer meld je je opnieuw aan.

Problemen oplossen

ProbleemWat je kunt doen
De pagina meldt Profielherstel is vergrendeld.Open Pro-licentie en klik op Vernieuwen. Je licentie moet Privé-profielherstel bevatten.
De e-mail met de code komt niet aan.Controleer of het gedeeltelijk verborgen adres het e-mailadres van je licentie is, en kijk in je spammap. Klik na 60 seconden op Code opnieuw sturen.
“Die code klopt niet.”Gebruik de code uit de nieuwste e-mail.
“Deze code is verlopen.” of “Te veel pogingen.”Klik op Annuleren en dan op Veilig aanmelden voor een nieuwe code.
“Deze licentie heeft geen e-mailadres.”Klik op Een probleem melden in de zijbalk en vraag ondersteuning om je e-mailadres aan de licentie toe te voegen.
Een waarschuwing meldt dat de aanmelding alleen voor deze sessie geldt.Zorg er op Linux voor dat er een sleutelbos voor de desktop draait en dat secret-tool is geïnstalleerd. Controleer op macOS of Pro de Sleutelhanger mag gebruiken. Start Pro opnieuw en meld je opnieuw aan.
De badge toont OFFLINE of er wachten kopieën.Je lokale opslag is voltooid. Klik op Nu synchroniseren zodra je weer online bent.
De badge toont OPSLAG VOL.Klik op Alles exporteren om een kopie te bewaren, en verplaats daarna kopieën die je niet meer nodig hebt naar de prullenbak of wis ze in Herstelaccount beheren.
Een profiel ontbreekt in de lijst om aan te vinken.Kijk in de lijst Controle nodig en klik op Identiteit voorbereiden. Beschadigde of niet-ondersteunde bestanden blijven op deze computer.
Het herstelde profiel heeft een andere naam.Herstellen overschrijft nooit, dus er wordt een vrije naam gekozen als de oorspronkelijke naam al bezet is.